Casă şi Familie

Cum să-ţi organizezi propria nuntă

Cum să-ţi organizezi propria nuntă
Vieţi.ro
Scris de Vieţi.ro

Nunta, cel mai important eveniment pentru un cuplu…..

În momentul în care un cuplu a ajuns la căsătoriei, de ambele părţi se înţelege că s-a ajuns în punctul maxim al relaţiei şi clar se aştern emoţii, nerăbdare şi febra pregătirilor începe să se instaleze.

În primul rând trebuie stabilit un buget la care puteţi să vă încadraţi, în funcţie de dorinţele atât ale mirelui cât şi ale miresei, pentru că priorităţile devin egale de ambele părţi şi trebuie să nu uităm unul de dorinţele celuilalt. Totul se va stabili de comun acord.

Mulţi cred că înafară de verghete, costumul de ginere si rochia de mireasă, numai au nevoie decât de locaţie si muzică şi gata petrecerea. Sfatul meu este ca înainte de vestimentaţie să vă alegeţi cu grijă locul în care se va desfăşura nunta în funcţie de numărul de persoane, de unde este amplasat localul, dacă are cazare pentru persoanele care nu sunt din localitate şi unde pot prietenii voştri să parcheze maşina.

Foarte important este să decideţi luna şi data în care vreţi să se desfăşoare si după acestea să contactaţi formaţia şi fotograful. După ce aţi stabilit, urmează biserica la care vreţi să vă juraţi iubirea veşnică şi ora. Indiferent de distanţa acesteia faţă de restaurant, este important să fie o biserică apropiată sufletului vostru la care vă veţi întoarce de fiecare dată cu mare drag. Naşii au un rol foarte important şi trebuie să-i alegeţi din timp, ca să vă puteţi organiza toate detaliile care îi implică pe aceştia ( voalul mireseri, lumânările, buchetul miresei cât şi floarea ginerelui).

Tortul este unu dintre momentele mult aşteptate, de aceea şi acesta trebuie ales cu mare grijă, împreună cu meniul, băuturile şi aranjamentele pe care le veţi avea. Nu uitaţi că ce e mult strică şi întotdeauna ce e frumos nu e neapărat  sofisticat, simplitatea câştigând mai mult teren.

Alegeţi cu sufletul verghetele ,invitaţiile şi textul care să explice clar data, biserica, locaţia şi orele unde se vor desfăşura activităţile din marea zi. Coaforul ,machiajul trebuie stabilit din timp corelându-se după programul stabilit.

Invitaţiile trebuiesc date cu o lună cel puţin înainte şi în săptămână în care veţi  primi comfirmările să vă puteţi organiza participanţii la mese, cu liste bine întemeiate pe care să le aveţi cu voi în ziua evenimentului.

Totul trebuie calculat şi stabilit din timp, aşa că nu trebuie să vă abateţi de la program şi să respectaţi ordinea. Dacă vă doriţi o nuntă cu tradiţii nu uitaţi să vă organizaţi împreună cu familiile voastre fiind foarte importante  părerile lor. Puneţi-i în temă cu tot ce va avea loc în acea zi, în ce ordine ca ei să vă poată ajuta fără să vă întrebe pe voi, transmiţandu-vă emoţii. Persoanele importante din viaţa voastră trebuie să se simtă importante şi în ziu nunţi    ( părinţi, naşi, fraţi, surori, rudele şi prietenii apropiaţi).

 La recepţia nunţii, ia-o de mână pe aleasa inimii tale şi retrage-te cu ea şi cu două pahare de şampanie pentru a vă putea bucura în doi de nunta voastră, chiar dacă doar pentru câteva minute. Timpul va trece foarte repede şi de aceea este esenţial să iţi aloci măcar câteva minute pentru a le petrece cu cea care tocmai ţi-a devenit soţie.

După ce toţi invitaţii şi-au onorat prezenţa este timpul să te relaxezi şi să nu uitaţi cât de important este ca voi să le transmiteţi bucuria voastră invintându-i la dans.

 

 

 

 

Despre autor

Vieţi.ro

Vieţi.ro

1 Comentariu

Lasă un comentariu