Casă şi Familie Recomandări

Două preparate uşor de făcut acasă

Salata de avocado cu ciuperci umplute
Vieţi.ro
Scris de Vieţi.ro

Ciuperci umplute la cuptor

Pentru această reţetă avem nevoie de

 

  • ulei de măsline
  • ciuperci champinion
  • o ceapă
  • sos de roşii
  • caşcaval
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

   Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în 2 linguriţe de ulei de măsline. Se îndepărtează cozile de la ciuperci, se toacă mărunt şi se adaugă peste ceapă. După 10 minute, se adaugă 2 linguri de sos de roşii, sare după gust, piperul şi cimbrul şi se călesc împreună 5 minute.

Ciupercile se aşează într-o tavă de cuptor. Se umple fiecare ciupercă, cu sosul de cozi . Peste ciuperci se adaugă câte o feliuţă de caşcaval, după care se adaugă 45 minute la cuptor la 150 de grade. Se pot servi atât calde cât şi reci.

 

 Salată de avocado

Pentru salată avem nevoie de:

  • 1 avocado
  • 1/2 ceapă
  • 1/2 lămâie
  • sare

Mod de preparare

Se curăţă acocado, se scoate sâmburele, se toacă mărunt şi apoi se paseză ca pe piure împreună cu jumătatea de ceapă şi zeama de la o jumătate de lămâie. Se adaugă sarea după gust şi pe poate servi pe felie de pâine prăjită (pâine de secară de preferat).

Avocado este un tip unic de fruct. Dacă majoriatea fructelor sunt compuse în principal din carbohidraţi, avocado are un conţinut ridicat de grăsimi sănătoase şi tocmai de aceea nu se foloseşte ulei în prepararea acestuia.

Poftă bună!

8

 

Despre autor

Vieţi.ro

Vieţi.ro

Lasă un comentariu